..Anledningen är Erik!

...Folk som läser min blogg och känner mig privat, vet att jag är på väg att bli blodgivare.
Den 6/8 ska jag göra det !
Har ju varit i valet och kvalet ett längre tag men det var efter en text av en person jag följer på Facebook.
Erik Ståhl heter han. Jag köpte hans bok "Jag njuter så länge jag varar" och den är så oerhört bra!
http://www.erikstahl.se/ Erik lider av Wiskott-Aldrichs Syndrom.
 
Han la upp en bild och en text som gjorde att jag tillslut bestämde mig för att bli blodgivare.
Allt är lånat från Eriks Facebooksida och OK från Erik har jag med fått!

 © Erik Stål
Jag är hängig och trött, kroppen gör ont och efter att bara ha fått sova ett par timmar totalt de senaste två dygnen gör det min dag lite svårare att ro i land. Det är dags för behandling på måndag och jag ser fram emot lite påfyllning av immunförsvar. En behandling som, många av er vet, utvinns från blodgivare. På bilden ser ni mig för några år sedan innan jag började få behandlingen, en riktigt trött och sliten kille på väg att kasta in handduken. Behandlingen gör att jag har mindre ont, att jag blir mindre håglöst trött, slipper svåra infektioner och gör också att jag slipper ta lika mycket starka mediciner som påverkar min vardag.

Jag får rapporter från blodcentraler lite runt om i landet där man säger att det råder brist på blod nu i semestertider. Jag förstår. Det är dags för folk att ut och resa, att dricka paraplydrinkar och ladda inför höstens arbete. Det gör ni rätt i. Jag önskar dock att ni som kan och får, drar iväg och ger en påse blod innan ni flyger iväg till solen och paraplydrinkens förlovade land.

Tyvärr tar inte min eller andras sjukdomar semester, jag behöver ditt blod, jag behöver dig. Jag behöver 30 minuter av din tid, därefter önskar jag att du får en så in i förbannat välförtjänt skön semester och stund i solen.

Jag vet att du kanske inte får ge blod, men då ber jag dig att vara min och många andra människors megafon. Sprid Blodgivning i Sverige's statusar, dela denna statusen, värva blodgivare, påminn blodgivare om att det är dags. Det är ditt sätt att ge blod, att ge av din tid.
 
 
 
Tack Erik för inspirationen!
Sara | | Kommentera |
Upp